Branding & design

Branding & Design: Zo springt jouw bedrijf eruit!

By 10 januari 2020 No Comments

Het is de droom van iedere ondernemer, klanten die vanzelf naar je toe komen en staan te springen om jouw product aan te schaffen. Klinkt leuk, maar niet heel vanzelfsprekend. Hoe je er dan toch voor zorgt dat klanten je weten te vinden, iets bij je bestellen of enthousiast worden van je verhaal? Beginnen bij het begin, authentiek blijven en waarde toevoegen. Mensen zitten niet te wachten op eenheidsworst. Ze willen geboeid worden, weten wie je bent, wat je doet en vooral waarom je het doet.

Dus, waarom doe jij wat je doet?

Het is misschien wel de meest essentiële vraag: De “waarom” vraag, kun je zien als de ziel van jouw bedrijf. Het is de reden waarom je doet wat je doet, jouw drijfveer en extra motivatie als het tegenzit. Dit gaat dieper dan de grootste of beste worden, of veel geld verdienen. De “waarom” vraag is de bestaansreden van je bedrijf. In dit filmpje Simon Sinek – Golden Circle. legt Simon Sinek je uit waarom alles begint met de waarom vraag en helpt hij je om deze vraag zelf te beantwoorden.

Vertel je verhaal en prikkel je doelgroep

Misschien wist jij het antwoord op de “waarom” vraag al lang. Kun je precies vertellen waar je bedrijf voor staat en weten je klanten ook wat ze aan je hebben. Maar weten potentiële nieuwe klanten dat ook? Zien ze direct waar je voor staat, waar je goed in bent en waarvoor ze bij jou terecht kunnen? Juist om nieuwe klanten aan te spreken is een goede Branding onmisbaar. Een goede Branding vertelt namelijk je verhaal, prikkelt je doelgroep en verhoogd de betrokkenheid van consumenten bij jouw bedrijf. Door je merkwaarden te vertalen naar een sprekend design, weten klanten direct wat ze van jou en je bedrijf kunnen verwachten. Met een pakkend ontwerp heb je dus (indirect) invloed op de klanten die je aanspreekt, de verkopen die je maakt en de omzet die je realiseert.

Zin in een bakkie of een pittige sessie?

Kun je het antwoord op de “waarom” vraag niet vinden? Wil je jouw verhaal aanscherpen of is het gewoonweg tijd voor een nieuwe uitstraling van je bedrijf? Dan staat onze Branding Specialist Mirjam de Heus altijd voor je klaar! Dus neem gerust even contact op, vindt ze leuk!

 

Laat een bericht achter